Supporters van 'The Great Old' zitten en dineren nu in grote nieuwe tribune

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij RAFC Antwerp is vandaag de hypermoderne nieuwe Tribune 1 geopend en voorgesteld, goed voor zo'n 5.600 zitjes. Om 18u speelt 'The Great Old' zijn eerste wedstrijd voor de nieuwe hoofdtribune tegen KV Mechelen. Er werden ook al nieuwe plannen voorgesteld voor het Bosuilstadion. Stewards worden rondgeleid, poetsmannen en -vrouwen dweilen volop de vloeren, her en der wordt nog volop (af)gewerkt, maar vandaag is de nieuwe Tribune 1 in gebruik genomen. Die komt er om Antwerp "sportief, commercieel en ook sociaal" te laten groeien.

Begin juli werd gestart met de werken, met tot 500 personen tegelijk op de werf. Het (bijna) volledig afgewerkte gebouw van 114 meter lang, 50 meter breed en 35 meter hoog oogt door veelvuldig glas, staal en energiezuinige ledverlichting erg licht. Er is plaats voor 5.600 supporters, met zowel lederen als plastic zeteltjes.

Beneden zijn er de faciliteiten voor spelers, pers, en personeel, alsook een nieuwe, grote fanshop. Een grote inkomruimte, de 'Diamond Box', geeft de supporters zicht op de spelerstunnel.

Daarboven zijn er de faciliteiten voor supporters, waarbij het comfort met de prijs stijgt. Zo telt de eerste verdieping een supporterszone met drank- en eetstanden, niveau 2 een businesslounge met een 'foodstreet'. Een trap omhoog volgt een restaurant voor 700 personen, met nog twee verdiepingen erboven met sponsorloges, een 'presidentiële' loge en een commandopost.

Bij Ghelamco benadrukt Michael Gheysens dat voetbal steeds meer een beleving moet worden, voor, tijdens en na de match. Antwerpsupporters kunnen voortaan ook kiezen voor een flexibel abonnement, waarbij ze per match kunnen kiezen voor meer of minder luxe.

Tegelijk werden nieuwe plannen onthuld voor een nieuwe Tribune 4, waar jeugdinfrastructuur komt met erbovenop een familietribune. Er wordt ook gewerkt aan twee nieuwe velden en een vernieuwde toegangscontrole op de site.

bron: Belga