Jupiler Pro League – Oostende klopt Eupen met 1-0, STVV kan niet winnen tegen negen Lokeren-spelers

Jupiler Pro League - Oostende klopt Eupen met 1-0

KV Oostende heeft zaterdag op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League een nipte zege behaald tegen rode lantaarn Eupen. De wedstrijd aan de Belgische kust eindigde op 1-0. In de partij tussen Sint-Truiden en Lokeren vielen geen goals. De grootste kans in de eerste helft was voor Oostende, maar het vizier van Musona stond nog niet op scherp. Iets voor het uur klommen de West-Vlamingen dan toch op voorsprong, toen Hasan Özkan (58.) de bal tegen de netten trapte. Eupen moest naar voren voor de gelijkmaker, maar kon de Oostendse defensie niet verontrusten. Musona kreeg in het slot nog kans op de bevrijdende 2-0, maar miste.
In de wedstrijd tussen Sint-Truiden en Lokeren was het opvallendste wapenfeit in de eerste helft de rode kaart voor Lokeren-speler Rassoul op het halfuur, na een forse ingreep op Besus. Ook na de pauze hielden beide teams mekaar stevig in de tang, en waren mogelijkheden schaars. Toen Terki tien minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aanliep, moest Lokeren met negen voort. STVV voerde de druk op, maar kon niet meer scoren.
In de stand staat STVV vierde met 25 punten. Oostende (18 punten) wipt over Lokeren (17 punten) naar de twaalfde stek. Eupen blijft laatste met tien punten.
Later op de avond neemt Waasland-Beveren het in eigen huis nog op tegen Charleroi.

bron: Belga