EuroMillions Volley League - Menen is herfstkampioen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De heenronde van de EuroMillions Volley League zit er zo goed als op, de herfsttitel gaat naar Menen. In de topper tussen Menen en Aalst trok de thuisploeg zaterdag na een tiebreak aan het langste eind: 3-2. Menen begon als leider aan de negende speeldag, maar kreeg met Aalst wel een serieuze tegenstander op bezoek. De Oost-Vlamingen verloren dit seizoen alleen van Roeselare en Maaseik en wilden nu ook een eerste topper winnen. Na twee sets was er evenwicht tussen beide ploegen en ook in de tiebreak hielden de teams elkaar in balans. Pas het derde matchpunt was beslissend: 25-23, 17-25, 25-23, 20-25 en 17-15. Ondanks het Aalsterse verlies scoorde Van Walle (27 punten) het vlotst.

Roeselare en Maaseik kenden - zoals verwacht - weinig problemen met hun tegenstanders. Gent sluit de heenronde af zonder overwinning. Roeselare won in de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad na drie sets (10-25, 17-25, 15-25). Tuerlinckx (17 punten) en Verhanneman (14) waren trefzeker. Maaseik was dan weer sterker dan Amigos Zoersel, dat eerder deze week werd uitgeschakeld door Achel in de kwartfinales van de Beker van België. Daardoor werd hun stunt uit de achtste finales tegen Aalst ongedaan gemaakt. Een wederopstanding of nieuwe stunt was in Maaseik geen optie. Het werd 3-0 (25-15, 25-21, 25-13). De Limburgers verloren niet meer sinds de 0-3 overwinning bij Roeselare een maand geleden, ondanks een drukke agenda met verplichtingen in de beker en Europa.

Menen (19 punten) sluit de heenronde af als leider, op de voet gevolgd door Maaseik en Roeselare (allebei 18 ptn). Aalst volgt op drie punten.

Morgen/zondag wordt de heenronde definitief afgerond met Borgworm-Haasrode Leuven. Borgworm wil graag aansluiting vinden bij de top vijf, terwijl Leuven de kloof met de onderste vier kan vergroten tot acht punten.

bron: Belga