Davis Cup – Derde set in dubbelspel was cruciaal, aldus de Fransen

Davis Cup - Derde set in dubbelspel was cruciaal

België begint zondag met een 2-1 achterstand aan de slotdag van de finale van de Davis Cup tegen Frankrijk. Zaterdag waren Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet in het dubbelspel te sterk voor Ruben Bemelmans en Joris De Loore: 6-1, 3-6, 7-6 (7/2) en 6-4.
“De wedstrijden zijn zwaar en dit dubbel was heel belangrijk”, verklaarde de Franse kapitein Yannick Noah na afloop in het Stade Pierre Mauroy. “De zenuwen en de concentratie zijn doorslaggevend. Mijn spelers deden het heel goed.”
Noah zorgde donderdag voor een verrassing door het topduo Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut uit elkaar te trekken. Hij verkoos Richard Gasquet boven Mahut. “We begonnen goed. We misten nagenoeg niets, het ging bijna te gemakkelijk”, stelde de Franse kapitein. “Daarna kantelde het snel. Het breekpunt was nabij bij 3-5 in de derde set en opslag voor de Belgen. Die game was zeer belangrijk. Ik hoopte dat ze onder druk zenuwachtig zouden worden. Onze reactie was goed en het publiek stond achter ons.”
“De derde set was erg spannend. Door die te winnen, kregen we veel vertrouwen”, vertelde Richard Gasquet. “Vandaag moesten we sterk zijn in het hoofd. Het was een heel belangrijke wedstrijd.”
Frankrijk kan het vijfde duel overbodig maken. Dan moet Jo-Wilfried Tsonga wel David Goffin kloppen. De Luikenaar toont de jongste weken dat hij in uitstekende doen is. “Maar Jo is buitenaards”, zei Pierre-Hugues Herbert. “Er zullen morgen twee buitenaardse wezens op het court staan. Maar we zijn in Frankrijk. En Jo zal er alles aan doen om meteen voor het beslissende punt te zorgen.”

bron: Belga