Davis Cup – Beide bondscoaches zagen “logica gerespecteerd worden”

Davis Cup - Beide bondscoaches zagen "logica gerespecteerd worden"

Na de twee duels van dag 1 van de finale van de Davis Cup in Villeneuve-d’Ascq houden thuisland Frankrijk en België elkaar in evenwicht. Een flitsende David Goffin (ATP 7) walste over Lucas Pouille (ATP 18), maar nadien liet een ijzersterke Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) geen spaander heel van Steve Darcis (ATP 76). “Geen grote verrassingen”, verklaarden beide bondscoaches nadien in koor. Goffin bezorgde België de voorsprong na een 7-5, 6-3 en 6-1 zege tegen Pouille. Maar nadien moest Darcis dus in Tsonga (6-3, 6-2 en 6-1) ruim zijn meerdere erkennen.
“David heeft indruk op iedereen gemaakt”, oordeelde de Belgische kapitein Johan Van Herck. “Maar nadien sloeg Tsonga terug. De logica werd dus gerespecteerd, en de beide op papier sterkste tennissers wonnen hun match. Zaterdag zal het anders zijn, net als zondag. Niets is beslist.”
“Geen grote verrassingen”, meende ook de Franse bondscoach Yannick Noah. “David speelde sterk, tegen zijn zege was niets in te brengen. Ook Tsonga tenniste op niveau, het was de beste match die ik van hem gezien heb. Hij liet Darcis geen enkele kans.”
Zaterdag staat het dubbelspel op de agenda. Op papier wordt dat een duel tussen de thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet en de Belgen Ruben Bemelmans en Joris De Loore, maar dat kan -tot één uur van de start van de match- nog veranderen. Zondag staan de twee laatste enkelspelen op het programma. Tsonga kijkt dan Goffin in de ogen en Darcis trekt nadien ten strijde tegen Pouille.

bron: Belga