Weerbericht: week eindigt regenachtig

Weerbericht: week eindigt regenachtig

Krijgen we vandaag nog zonnig weer met wat hoge wolkensluiers, dan trekt morgen langzaam een regenzone over het land. Morgenochtend is het over het westen reeds zwaarbewolkt met lichte regen. Elders is het dan nog droog met opklaringen. In de loop van de dag verplaatst de storing zich naar het centrum en het oosten van het land. In het westen wordt het dan droger met opklaringen. Met maxima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het centrum is het zacht voor de tijd van het jaar. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tussen 55 en 75 km/uur. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 75 km/uur. Op het einde van de dag neemt de wind af. Morgennacht wordt het eerst droger vanaf de kust. In het tweede deel van de nacht gaat het opnieuw regenen vanaf het westen. De minima liggen tussen 7 en 10 graden. De zuidwestelijke wind neemt ook opnieuw toe en wordt vrij krachtig met rukwinden tot 75 km/uur.

Vrijdag is het op de meeste plaatsen eerst nog zwaarbewolkt met perioden van regen. Later wordt het gedeeltelijk bewolkt vanaf het westen met nog kans op enkele lokale buien. In het zuidoosten blijft het regenachtig. In de voormiddag waait er nog een vrij krachtige wind uit zuidwest, later ruimend naar west tot noordwest en afnemend naar zwak of matig. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden.

Zaterdag in de voormiddag is het tijdelijk nog regenachtig in het oosten van het land. Daarna komen er opklaringen vanaf het westen maar verwachten we ook lokale buien. In de avond is er kans op winterse buien in de Ardennen. Het wordt gevoelig kouder dan de vorige dagen met maxima tussen 5 en 8 graden.

Zondag blijft het zeer wisselvallig en fris. Opklaringen en bewolkte perioden wisselen elkaar af met lokale buien.

bron: Belga