Eden Hazard helpt Chelsea voorbij Qarabag naar achtste finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea heeft zich vandaag op de vijfde speeldag in Champions League-groep C verzekerd van een plaats in de achtste finales. De Engelse kampioen klopte Qarabag met 0-4. Met een doelpunt en een knappe assist had Eden Hazard andermaal een groot aandeel in de zege van 'The Blues'. De Rode Duivel telt nu in totaal acht Champions League-treffers, en duikt zo de geschiedenisboeken in als de meest productieve Belg in het Kampioenenbal tot dusver. Qarabag begon niet onaardig aan de wedstrijd, maar toen aanvoerder Sadjgov een strafschop veroorzaakte en rood kreeg, nam Chelsea de overhand. Hazard (21.) zette de elfmeter om en Willian (36.), in stelling gebracht door een knappe hakbal van de Rode Duivel, verdubbelde nadien de score. In een overbodige tweede helft zetten Fabregas (72.), opnieuw op penalty, en Willian (85.) de 0-4 eindstand op het bord.

Thibaut Courtois stond de hele match bij Chelsea tussen de palen, terwijl Eden Hazard iets over het uur mocht gaan rusten. Michy Batshuayi (enkel) en Charly Musonda jr. (knie) sukkelden met blessures en ontbraken op het wedstrijdblad. Hazard scoorde vanavond zijn achtste Champions League-treffer, nooit deed een Belg beter. Wesley Sonck en Dries Mertens, die in de 3-0 winst van Napoli tegen Shaktar Donetsk nog zijn zevende nette, volgen met één doelpunt minder.

In dezelfde groep ontvangt Atletico Madrid later op de avond AS Roma. Chelsea (10 punten) voert de stand aan, voor AS Roma (8), Atletico (3) en Qarabag (2). Als de Italianen in Madrid dus minstens een punt pakken, overwinteren ze in de Champions League.

CSKA Moskou hield in groep A de punten thuis tegen Benfica. Na een doelpunt van Sjennikov (13.) en een eigen treffer van Jardel (56.) gaf het scorebord na afloop 2-0 aan. Doelman Mile Svilar stond bij de bezoekers niet op het wedstrijdblad.

In dezelfde poule maakt Manchester United de verplaatsing naar Basel. ManU heeft met een voorlopig foutloos rapport van twaalf punten uit vier partijen aan een draw genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. CSKA (9) is tweede, voor Basel (6). Benfica staat troosteloos laatste met nul punten.

Bron: Belga