Een kwart van de jongeren vindt het geen probleem om enkel online te shoppen

Online shopper
Foto Pexels

Een kwart van de jongeren ziet er geen graten in als de fysieke winkels voorgoed vervangen zouden worden door webshops. Dat blijkt uit een onderzoek van Acties.nl bij 1115 Nederlanders.

Het opdringere personeel is voor meer dan de helft van de jongeren een reden om over te schakelen op online shoppen. Zo’n 80 procent geeft zelfs aan dat opdringere winkelbediendes hun grootste ergernissen zijn. Een andere bron van ergernis is de drukte tijdens het shoppen. Voor ongeveer de helft van de ondervraagden is dat een reden om de winkelstraten tijdens de soldenperiode te mijden.

Geen drukte

“Het is niet vreemd dat online shoppen aan populariteit wint. Niet alleen om iets te zoeken wat je echt nodig hebt, maar ook om een beetje rond te kijken. In een webshop krijg je nooit te maken met drukte of opdringerig personeel”, klinkt het bij Vince Franke van Acties.nl op Metronieuws.nl.

Een andere opvallende evolutie is dat Black Friday ook in onze contreien in opmars is. Black Friday is traditioneel dé koopjesdag in Amerika, waarbij winkels met gigantische kortingen smijten. En dan kunnen de Europese webwinkels natuurlijk niet achter blijven. Het mag dan ook niet verrassen dat 63 procent van de ondervraagden dit aanmoedigt.