Belg speelt verslavende Candy Crush uit

candy crush
AFP / Joe Readle

De 23-jarige Belg Romuald heeft drie jaar nodig gehad om Candy Crush uit te spelen. In totaal voltooide hij 2.000 levels.

Het einde van het spel behalen, kostte dus heel wat tijd van zijn leven. Dat terwijl de verpleger eigenlijk niet zo’n fervente gamer is. “Maar toen ik Candy Crush drie jaar geleden voor het eerst uitprobeerde, was ik meteen verkocht”,vertelt Romuald tegen RTL.

Tien uur per dag

Het doel om steeds meer levels te voltooien, heeft zijn leven beheerst. “Ik stond op, las het nieuws online en begon Candy Crush te spelen. Soms tot tien uur per dag.”

Toch vindt de jongeman niet dat hij verslaafd is aan het spel.  “Ik speelde enkel in mijn vrije tijd wanneer ik echt niks anders te doen had. Sommige mensen scrollen urenlang op Facebook, ik speelde Candy Crush. Het heeft me nooit tegengehouden om andere dingen te doen.”

Het spel uitspelen, is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. “Het is een puzzelspelletje. Je moet nadenken en niet zomaar iets doen”, legt Romuald uit. “Sommige mensen beweren dat ik ervoor betaald heb om zo ver te geraken, maar ik zou nooit geld geven om een spelletje te spelen!”

Meer levels?

Hoewel de verpleger vertelt dat hij een melding kreeg dat hij het laatste level beïndigd had, beweren heel wat fans van het spel dat zij al veel verder zitten. “Als je je aanmeldt via Facebook bij fabrikant King, dan gaat Candy Crush daar verder. Ik zit al bij level 2.911”, klinkt het.

De vrienden van Romuald zijn opgelucht dat hij het spel eindelijk voltooid heeft. “Het is wel zo dat mijn sociale omgeving vond dat ik veel op mijn mobieltje zat”, vertelt de jongeman. “Ik zat in mijn woonkamer en elke dag waren vijftien nieuwe levels om uit te spelen.”