Weerbericht: motregen en rukwinden maar erg zachte temperaturen

Weerbericht: motregen en rukwinden maar erg zachte temperaturen

Vandaag krijgen we veel wolken en kans op motregen. De volgende dagen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het KMI voorspelt wel de hele week erg zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Vandaag zijn er veel wolken met perioden van lichte regen of motregen, vooral in het noorden van het land. Maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan de kust. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan de kust later soms krachtig. Het KMI verwacht rukwinden tot 50 km/u in het binnenland en tot 60 km/u aan zee.

Vanavonden in het begin van de nacht trekt een storing over met overal lichte of matige regen. Later wordt het ietwat droger, met soms nog lichte regen. Op de Ardeense hoogten kan het zicht tijdelijk teruglopen door laaghangende wolken. Het blijft zeer zacht, met minima tussen 5 graden in de Ardennen en 11 graden aan zee. De wind waait matig of aan zee soms vrij krachtig en komt uit het zuidwesten tot westen. ’s Avonds zijn er nog rukwinden mogelijk van 50 km/u in het binnenland en 60 km/u aan zee.

Morgen eerst nog regenachtig, later betrokken maar meestal droog. Maxima rond 10 of 11 graden in het centrum.

Woensdag voorspelt het KMI droog weer, met maxima tussen 9 en 14 graden. Het wordt wel winderig, met rukwinden van 50 tot 70 km/u.

Donderdag wordt wisselend bewolkt maar droog in het binnenland. In het westen is er meer bewolking. De maxima bedragen 11 tot 15 graden.

De dagen daarna verwacht het KMI ook regen afgewisseld met opklaringen en erg zachte temperaturen.

bron: Belga