Michelin selecteert drie nieuwe tweesterrenrestaurants in België

Michelin selecteert drie nieuwe tweesterrenrestaurants in België

België heeft drie nieuwe tweesterrenresturants in de Michelingids van 2018. Dat heeft Michelin bekendgemaakt. Het gaat over Tim Boury, van Boury in Roeselare, Michael Vrijmoed, van het Gentse Vrijmoed en La Source (Neerharen). “Deze chefs hebben veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis van Michelin. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op gerechten. Dankzij hun techniek en cretiviteit weten ze producten te sublimeren en prachtig in balans te brengen.”

Veertien Belgische restaurants worden in de selectie van 2018 voor het eerst onderscheiden met één ster. Opvallend is ook de prestatie van Gent. De stad kent volgens Michelin een culinaire opmars, met twee nieuwe tweesterrenrestaurants, en twee nieuwe restaurants met één ster.

In de gids van 2018 staan 144 restaurants, onder wie twee driesterrenrestaurants, Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Zedelgem). Ons land telt ook 23 restaurants met twee sterren, waarvan dus drie nieuwe namen. Tot slot zijn er ook 119 restaurants die één ster hebben, onder wie 14 nieuwkomers.

De Michelingids 2018 is te koop vanaf donderdag 23 november.

bron: Belga