Franse politieman schiet drie mensen dood met dienstwapen

Een 31-jarige Franse politieagent heeft zaterdag in de buurt van Parijs met zijn dienstwapen drie mensen doodgeschoten en vervolgens ook zichzelf gedood. Er raakten ook twee mensen ernstig gewond. De agent had zaterdagavond na zijn dienst in Sarcelles, ten noorden van de Franse hoofdstad, afgesproken met zijn vriendin om over hun scheiding te spreken. Dat gebeurde in de auto. De discussie liep uit de hand, de agent haalde zijn wapen boven en verwondde de vrouw ernstig in het gezicht.
De man schoot vervolgens twee mensen dood die hadden geprobeerd om tussenbeide te komen, en trok dan naar de ouders van de vrouw. Daar doodde hij de vader, verwondde de moeder en zus van de vrouw en schoot de gezinshond dood. Vervolgens beroofde hij zichzelf van het leven in de tuin, zo meldt het parket.
Sinds de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis mogen agenten hun wapen ook na hun uren permanent bij zich dragen. Het drama van zaterdag zal daar niets aan veranderen, zo heeft minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb al gezegd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

Bron: Belga