ATP World Tour Finals – David Goffin boekt tegen jeugdidool Federer “mooiste zege van carrière”

ATP World Tour Finals - David Goffin boekt tegen jeugdidool Federer "mooiste zege van carrière"

“Het is heel speciaal om Rafael Nadal en Roger Federer in dezelfde week te kloppen. Ik kan het amper geloven”, verklaarde David Goffin nadat hij zich zaterdag in Londen voor de finale van de ATP World Tour Finals plaatste. “De zege tegen Nadal was mooi, maar Federer voor het eerst verslaan is wel het allermooiste. Hij is altijd mijn jeugdidool geweest.” “Dit betekent heel veel voor mij. Ik put hier veel vertrouwen uit en hoop dat dit me zal helpen bij het vervolg van mijn carrière. Er zijn nog mijlpalen te nemen.”
“In het begin van de wedstrijd had ik het moeilijk. Ik was geconcentreerd en speelde degelijk, maar tegen Federer is dat niet goed genoeg. Er moest dus iets veranderen. Ik ben sneller gaan spelen en dat bleek de sleutel tot succes. Ik probeerde agressiever te zijn en dat bracht op. Plots lukte alles. Ik voelde de bal beter aan, ging beter serveren, kwam beter naar het net, mijn backhand draaide beter…”
“Federer heeft me na de wedstrijd gefeliciteerd. Hij was blij voor me en wenste me veel succes voor de finale van zondag en voor de finale van de Davis Cup. Dat bewijst wat voor een gentleman hij is.”
Zondagavond neemt Goffin het om de titel op tegen Grigor Dimitrov, die het seizoen als nummer drie van de wereld afsluit. Goffin stond in de groepsfase al tegenover de Bulgaar en hield daar geen goede herinneringen aan over. Dimitrov veegde met 6-0 en 6-2 de vloer aan met Goffin. “Dat was een zware wedstrijd. In de finale zal ik uit een ander vaatje moeten tappen”, beseft Goffin. “Ik ga proberen tactisch wat te veranderen, wil agressiever spelen en een prestatie zoals vandaag tegen Federer leveren.”
“Het wordt een heel andere match”, beseft Dimitrov. “Ik verwacht een interessant duel. Het is me nooit eerder overkomen dat ik op een toernooi twee keer dezelfde tegenstander partij moet geven. Ik moet gewoon op mijn elan blijven doorgaan en in mijn laatste wedstrijd van het seizoen nog één keer alles geven.”

.

bron: Belga