Japanse spoormaatschappij excuseert zich omdat trein 20 seconden te vroeg vertrekt

In Japan heeft een spoorwegmaatschappij zich verontschuldigd voor de “enorme hinder” die een van haar treinen had veroorzaakt: de trein was twintig seconden te vroeg vertrokken. Hoewel Japan bekendstaat om zijn punctualiteit, werden de excuses ook daar met verbazing ontvangen.
Een trein van de lijn Tsukuba Express, die Tokio verbindt met zijn noordelijke buitenwijken, vertrok dinsdag uit het station van Minami Nagareyama om 9.44 uur en 20 seconden. Normaal had de trein moeten vertrekken om 9.44 en 40 seconden.
“We betreuren de enorme hinder voor onze gebruikers”, zei Tsukuba Express, dat de lijn uitbaat. “Gebruikers dienden geen klacht in over dit incident”, en niemand heeft de trein gemist, voegde de maatschappij eraan toe in een persbericht.
De Japanse spoorwegen staan bekend voor hun grote punctualiteit, zodat het verkeer zo vlot mogelijk kan verlopen. Bij de minste vertraging put de Japanse treinbegeleider zich uit in excuses, die vaak lager duren dan de vertraging zelf.
De excuses van Tsukuba Express, omdat de trein 20 seconden te vroeg vertrek, lokten op internet reacties uit. Veel internetgebruikers haalden anekdotes aan over de chronische vertragingen in hun eigen land. Maar ook in Japan reageerden veel internetgebruikers verbaasd. “Excuses om te vertrekken om 9.44 uur in plaats van 9.44 uur? Ze gaan iets te ver”, zei een Japanner.

Bron: Belga