Rode Duivels – KBVB veroordeelt fluitconcerten tegen Steven Defour

Rode Duivels - KBVB veroordeelt fluitconcerten tegen Steven Defour

Tijdens de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan (1-0) moest Steven Defour het ontgelden bij een aantal supporters. Niet toevallig in het Jan Breydelstadion in Brugge werd de voormalige middenvelder van RSC Anderlecht getrakteerd op enkele fluitconcerten. “Dat kan niet bij de Rode Duivels”, veroordeelde CEO Koen De Brabander de actie tegen Defour. “We waren onaangenaam verrast over het incident, al zijn we ervan overtuigd dat een minderheid Defour viseerde. De wedstrijden van de Rode Duivels staan los van de clubs”, sprak De Brabander tijdens een persmoment in Tubeke. “Het is daarom ook de bedoeling om een andere mindset te creëren. De supporters moeten beseffen dat alle Rode Duivels gesteund moeten worden. Als er een match van de Rode Duivels gespeeld wordt, ondersteunen we ze allemaal.”
De KBVB zal daarom de dialoog aangaan met supportersfederatie 1895. “Maar ik denk dat we er snel uit zullen zijn. De supportersfederatie heeft begrepen dat zoiets niet kan.”
Thijs Cools van 1895 liet eerder al optekenen dat de fluitconcerten “niet passen bij het imago van onze supportersclub”. Cools zei ook dat het in Brussel makkelijker is om een sfeer te creëren. Volgens De Brabander is dat geen pleidooi voor een vast stadion. “We blijven ijveren voor een vervanger voor het Koning Boudewijnstadion, maar we zullen ook met een nieuwe thuishaven nog andere stadions aandoen”, zei de CEO.

bron: Belga