KBVB start gesprekken met spelers om premiecontracten te finaliseren

KBVB start gesprekken met spelers om premiecontracten te finaliseren

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de voorbije week opnieuw gesprekken gevoerd met de vertegenwoordigers van de Rode Duivels over hun premies. Dat bevestigde CEO Koen De Brabander op een persconferentie in Tubeke. Eind augustus bereikten de KBVB en de Rode Duivels een principeakkoord dat loopt tot en met het WK 2022. “Van daaruit kunnen we nu verderwerken om de definitieve contracten te finaliseren. De voorbije week zijn de gesprekken met managers en vertegenwoordigers opnieuw opgestart. We zijn ervan overtuigd dat we snel tot een finaal akkoord zullen komen”, aldus De Brabander.

De discussie over de premies sleepte al een hele tijd aan. Het vorige akkoord kwam in de aanloop naar het WK 2014 in Brazilië tot stand en werd nog door toenmalig CEO Steven Martens onderhandeld. De hoge premies brachten de bond financieel in slechte papieren en de huidige bondstop wilde de premies dan ook gevoelig verlagen. “We zijn de spelersgroep dankbaar dat ze water bij de wijn wilden doen”, zei bondsvoorzitter Gérard Linard donderdag. “Onze technische commissie heeft uitstekend werk geleverd om beide standpunten te verzoenen.”

Wat de Red Flames betreft is er een overeenkomst gevonden met betrekking tot de kwalificaties voor het WK en het EK, maar de KBVB gaat niet in op de vraag om de premies gelijk te stellen met die van de Rode Duivels. “Er is nog een groot verschil in economisch draagvlak en visibiliteit. Dat moeten we respecteren in de premies”, aldus De Brabander. “We zijn heel enthousiast over de toenemende aandacht voor de Red Flames, zowel wat supporters als tv-aandacht betreft. Dat is een boost voor het vrouwenvoetbal die we moeten blijven stimuleren en ook zullen opvolgen.”

bron: Belga