Gemeente Anderlecht denkt na over toekomst met of zonder RSCA

Gemeente Anderlecht denkt na over toekomst met of zonder RSCA

Het gemeentebestuur van Anderlecht heeft de eerste plannen uitgezet voor de toekomst van de stadionsite van RSC Anderlecht. De gemeente ziet drie pistes: Het vertrek van de club en de creatie van 16.000 vierkante meter aan oppervlakte voor sport en vrije tijd, de creatie van of 27.000 voor sport en vrije tijd, of ten derde een uitbreiding van het stadion met nieuwe parking. Waar Anderlecht in de toekomst zal spelen is al langer voer voor debat. De club ging in zee met de plannen voor het nieuwe nationale voetbalstadion dat er in Grimbergen zou moeten komen, maar begin dit jaar stapte de club uit het project. In afwachting van het verdere verloop, komt het gemeentebestuur nu met een haalbaarheidsstudie voor de toekomst/herbestemming van het Astridpark en enkele omliggende sites.

Indien de club zou blijven, voorziet de studie om de capaciteit van het stadion op te trekken tot 30.000 plaatsen. Daarbij zou een ondergrondse parking komen van 1.550 plaatsen. Hierbij is ook sprake van onder meer twee sportzalen.

Bij een vertrek zijn er twee andere pistes. Eén met 16.000 vierkante meter voor sport en vrije tijd, een middelbare school, 15.000 vierkante meter woningen, kantoren et cetera. De grotere variant voorziet 27.000 vierkante meter voor sport en vrije tijd, 17.000 vierkante meter woongedeelte en dies meer.

Opvallend, de gemeente zou het stadion in een of andere vorm willen behouden in de plannen. De infrastructuur komt dus in de huidige rechthoekige stadionvorm. Bovendien zou bij een vertrek van RSCA op het dak van die gebouwen een atletiekpiste komen.

Bij de voorstelling vroeg burgemeester Eric Tomas om snel duidelijkheid te krijgen. Een status quo is “de slechtste hypothese”.

bron: Belga