Zesdaagse van Gent – Kenny De Ketele en Moreno De Pauw trekken als leiders de tweede nacht in

Zesdaagse van Gent - Kenny De Ketele en Moreno De Pauw trekken als leiders de tweede nacht in

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan halfweg de tweede avond, om 22u45, nog steeds aan de leiding van de Gentse zesdaagse. Ze sprokkelden ondertussen 115 punten. Nog slechts één team volgt in dezelfde ronde. Dat zijn de Franse wereldkampioenen ploegkoers, Morgan Kneisky-Benjamin Thomas (110).
Als derde in de tussenstand staan de Nederlanders Havik-Stroetinga met 95 punten en dus dichtbij een bonusronde. De Belgen Lindsay De Vylder en Robbe Ghys moeten al twee ronden goedmaken en sprokkelden 72 punten.
Het waren de Fransen Kneisky-Thomas die de eerste puntenkoers van de avond voor hun rekening namen. De tweede puntenkoers was dan weer weggelegd voor De Vylder-Ghys. Leiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw flitsten tijdens de ploegafvalling en de tijdrit en mochten als leiders de eerste ploegkoers van de avond over 45 minuten aanvatten met 107 punten achter hun naam. Zij kregen zo, bij het overschrijden van de 100 punten, een bonusronde waardoor de Fransen Kneisky/Thomas op één ronde volgden met 98 punten achter hun naam. De ploegkoers verliep opnieuw heel spannend met een hevige strijd tot op het einde. Uiteindelijk bleken de Nederlanders Stroetinga-Havik de sterksten van het pak.

bron: Belga