Martinez blij met houding van spelers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez reageert tevreden na de weinig overtuigende 1-0 zege van de Rode Duivels in de vriendschappelijke wedstrijd gisteravond tegen Japan. "De houding (van de spelers, red.) was erg sterk. Ik ben tevreden met de communicatie tussen de spelers. We beginnen op een echte ploeg te lijken." "De verdedigers waren gefocust en probeerden te communiceren. Thomas Vermaelen en Nacer Chadli toonden een erg goede houding, zeker gezien het feit dat ze niet veel bij hun club spelen. Kabasele is een enorm grote hulp telkens hij een kans krijgt", aldus Martinez. "Vermaelens communicatie was indrukwekkend en hielp Kabasele. Mignolet deed twee belangrijke reddingen en toonde een goed zelfvertrouwen."

De bondscoach kwam ook terug op de verklaringen van Kevin De Bruyne. De middenvelder uitte na het gelijkspel vrijdag tegen Mexico kritiek op de tactiek van de Spanjaard. "Hij heeft geantwoord op het veld door een wedstrijd van hoog niveau te spelen", reageert Martinez. "Zijn reactie was heel gezond en zijn bedoeling was om te helpen bij een betere voorbereiding voor het WK."

In de selectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Mexico en Japan zaten ook Laurent Depoitre en Adnan Januzaj, die onder Martinez voor het eerst weer werden opgeroepen voor de Rode Duivels. Ze kwamen echter niet aan speelminuten toe. "Ik wilde ze zien bij de nationale ploeg. Ik heb ze gezien op de training en ik heb hun omgang met de andere spelers kunnen analyseren", zegt de bondscoach. "Ik kan niet iedereen laten spelen."

bron: Belga