Anne Teresa De Keersmaeker krijgt carrièreprijs van Antwerp Management School

door
Belga
Leestijd 1 min.

De bekende choreografe Anne Teresa De Keersmaeker krijgt dit jaar de "Global Citizen Award" van de Antwerp Management School. De carrièreprijs valt om de twee jaar te beurt aan "een buitengewone en inspirerende persoon die een blijvende impact heeft op onze maatschappij". De overhandiging vindt morgen plaats. De "Global Citizen Award" is volgens de Antwerp Management School bedoeld als erkenning voor personen die als rolmodel kunnen beschouwd worden en zich tijdens hun carrière verdienstelijk hebben gemaakt bij het integreren en verspreiden van een aantal waarden die de school hoog in het vaandel draagt. In het geval van De Keersmaeker gaat het volgens AMS onder meer om artistiek meesterschap dat hand in hand gaat met creatief ondernemen en dat zo een duurzame impact heeft op kunst en maatschappij.

Anne Teresa De Keersmaeker brak internationaal door met haar dansgezelschap Rosas, maar is ook de oprichter van de Brusselse P.A.R.T.S.-school (Performing Arts Research and Training Studios), in samenwerking met De Munt/La Monnaie. Ze stond ook mee aan de wieg van WorkSpaceBrussels, een werkruimte waar kunstenaars vanuit verschillende disciplines zoals performance, installatiekunst, muziek, architectuur, visuele kunst en grafisch ontwerp tot nieuwe kunstvormen komen.

"Haar bijdrage aan de kunst, haar engagement en leiderschapskwaliteiten maken van Anne Teresa De Keersmaeker een bron van inspiratie voor de huidige en toekomstige generaties", zegt AMS-decaan Paul Matthyssens.

Bron: Belga