Jonge Duivels blijven leider in EK-kwalificatiegroep na 1-2-zege in Turkije

Op de zesde speeldag in kwalificatiegroep 6 voor deelname aan het EK 2019 voor beloften (U21) zijn de Belgen vandaag in Kasimpasa met 1-2 gaan winnen bij Turkije. Bij de rust stond het 1-1 gelijk. Het begon niet goed voor de jonge Duivels. Al na vijf minuten keken ze tegen een achterstand aan. Het was middenvelder Melih Okutan die de Belgische doelman Nordin Jackers verschalkte. In de blessuretijd van de eerste helft kwam België langszij door een Turkse owngoal. Een schot van Aaron Leya Iseka verdween via verdediger Merih Demiral in doel.

In de tweede periode moesten de Turken al snel met tien voort, na een tweede gele kaart voor Rustu Hanli (62e). Toch Leek Turkije opnieuw op voorsprong te zullen komen toen Kubilay Kanatsizkus vanop elf meter mocht aanleggen. Jackers bracht knap redding. Drie minuten voor tijd bezorgde kapitein Siebe Schrijvers met een mooie individuele actie België de drie punten.

Coach Johan Walem bracht Jackers, Cools, Faes, Cobbaut, Miangue, Bastien, Nkaka (17. Heynen), Schrijvers, Lukebakio, Mbenza (79. Ngoy) en Leya Iseka (56. Dimata) in stelling.

In de andere wedstrijd van de groep won Hongarije met 0-2 in Cyprus. België gaat met 14 punten aan de leiding, voor Zweden (8) en Hongarije (8), die twee wedstrijden minder speelden. Op de volgende wedstrijd is het wachten tot 26 maart. Dan komen de Hongaren op bezoek. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde in Italië en San Marino. De beste vier tweedes spelen barrageduels. Het EK geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Bron: Belga