Geen Eden Hazard tegen Japan

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eden Hazard komt vanavond in de oefeninterland tegen Japan in Brugge niet in actie voor België. De aanvoerder van de Rode Duivels ontbreekt op het wedstrijdblad. Bondscoach Roberto Martinez kon geen beroep doen op de geblesseerden Vincent Kompany en Toby Alderweireld. Jan Vertonghen raakte op tijd fit en nam zijn plaats in de defensie naast Thomas Vermaelen in. De recordinternational neemt de aanvoerdersband over van Eden Hazard. Gelegenheidsdoelman Simon Mignolet krijgt in het Jan Breydelstadion ook nog Christian Kabasele voor zich. De verdediger van Watford krijgt zijn tweede basisplaats en komt na zijn debuut tegen Nederland een jaar geleden nog maar een tweede keer in actie voor de Rode Duivels. Laurent Ciman en Dedryck Boyata worden geslachtofferd, Vermaelen is de enige verdediger die zijn plaats behoudt na de draw tegen Mexico (3-3).

Ook Youri Tielemans verhuist naar de bank. Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli en Thomas Meunier behouden hun basisstek. Door de blessures van Radja Nainggolan en Marouane Fellaini krijgt Thorgan Hazard zijn tweede basisplaats. Oudere broer Eden Hazard trainde zondag niet mee en staat niet op het wedstrijdblad. In de spits wordt zijn plaats naast Romelu Lukaku logischerwijs ingenomen door Dries Mertens. "Big Rom" gaat op zoek naar zijn 31e doelpunt voor de nationale ploeg, waarmee hij Paul Van Himst en Bernard Voorhoof achter zich zou laten als topschutter van de Rode Duivels.

Bij Japan staat oude bekende Eiji Kawashima (ex-Standard en -STVV) tussen de palen. Yuya Kubo (AA Gent) en Ryota Morioka (Waasland-Beveren) zitten op de bank.

bron: Belga