Rellen in Brussel: Brusselse politie kreeg al 160 mails met beeldmateriaal

Rellen in Brussel: Brusselse politie kreeg al 160 mails met beeldmateriaal
Rellen in Brussel: Brusselse politie kreeg al 160 mails met beeldmateriaal

Deze middag had de Brusselse politie al 160 mails gekregen met beeldmateriaal van de rellen die afgelopen zaterdagavond plaatsvonden in het stadscentrum. Dat meldt politiewoordvoerder Olivier Slosse. De Brusselse politie had naar aanleiding van de rellen een gerechtelijke taskforce opgericht en de bevolking opgeroepen beeldmateriaal te bezorgen, zodat de daders van de rellen en plunderingen kunnen worden geïdentificeerd. Tot nu toe werd één verdachte opgepakt, maar die werd na verhoor vrijgelaten. Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwam het zaterdagavond tot rellen aan de Beurs en op de Lemonnierlaan. Een 300-tal mensen liepen over wagens, beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterland en bekogelden de politie. Ook werden wagens in brand gestoken en verscheidene winkels geplunderd. De politie zette meermaals het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven, maar pas rond 0.30 uur keerde de rust weer.

Gisteren meldden politie en Brussels parket dat iedereen die beelden had van de rellen die via het e-mailadres [email protected] aan de Brusselse politie kon bezorgen. Tegen deze middag had de politie al 160 mails gekregen. Volgens de politie gaat het zowel om beelden die al op Facebook circuleerden als om beelden van onder meer Snapchat.

“Het zijn interessante filmpjes met zeer exploiteerbare gegevens”, klinkt het. “Dus daar zal zeker iets kunnen uitkomen.”

Gisterenavond meldde het parket dat er één verdachte was opgepakt, maar dat die na verhoor was vrijgelaten, omdat er minstens voorlopig onvoldoende elementen waren om hem onder aanhoudingsbevel te plaatsen of rechtstreeks te dagvaarden.

Bron: Belga