“We moeten een tactisch systeem vinden dat bij onze ploeg past”

We moeten een tactisch systeem vinden dat bij onze ploeg past

Kevin De Bruyne heeft na het 3-3 gelijkspel van vrijdag in de oefenpot tegen Mexico nog enkele werkpunten gezien. “De wedstrijd tegen de Mexicanen bevestigt wat ik zei na de match in Bosnië, we moeten op zoek naar een tactisch systeem dat ons team het beste uitkomt”, vertelde de speler van Manchester City in het nationaal oefencentrum in Tubeke. “We speelden tegen Mexico met een systeem dat niet het juiste was om die ploeg te kloppen”, legde De Bruyne uit. “Het klopt dat we kansen afdwongen, maar verdedigend denk ik dat we te veel ruimte weggaven. We bleven met veel spelers vanachter, en de moed ontbrak ons om hoger te voetballen. Daardoor had Mexico het meeste de bal.”

“Mexico was tactisch gezien beter dan ons en speelde heel slim”, ging De Bruyne voort. “Wij moesten hoger druk zetten, maar elke speler moet dan aansluiten. Dat dat niet gebeurde zorgde voor problemen, ik kon dat in de tweede helft vanuit de tribune goed waarnemen (De Bruyne werd bij de pauze vervangen, nvdr.). Als we vooraan druk zetten, werd achteraan niet gevolgd. Dat gaf de Mexicanen op het middenveld veel ruimte. Ik wijs niemand met de vinger, maar zoek oplossingen. Het belangrijkste is dat die tegen het WK gevonden zijn. We hebben toppers op elke positie en het is ginds het uitgelezen moment om een resultaat neer te zetten.”

Bondscoach Roberto Martinez verklaarde na de partij dat hij bewust voor een driemansdefensie gekozen had omdat hij wilde zien hoe die onder druk zou reageren. De Bruyne is niet overtuigd. “Ik vind het raar om aan een match te beginnen wetende dat we in de problemen zouden komen. Ik wil altijd winnen. Oefeninterlands dienen inderdaad om wijzer te worden, maar dat kan ook als we op een andere manier spelen en het duel winnen.”

bron: Belga