Torenkraan dreigt om te vallen in Nieuwpoort

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Nieuwpoort dreigt door de hevige wind een torenkraan om te vallen ter hoogte van de Meeuwenlaan. De badstad heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Rond de torenkraan is een perimeter van 150 meter ingesteld, waarbinnen alle gebouwen momenteel geëvacueerd worden. Nieuwpoort kondigde rond 18 uur zondagavond de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Door het stormweer, dat gepaard ging met felle rukwinden, dreigt een torenkraan ter hoogte van de Meeuwenlaan omver te vallen. Een van de remmen van de kraan is afgebroken, waardoor die bij hevige rukwinden begint te draaien. "De kraan staat nog mooi stabiel, maar we kunnen toch het risico niet nemen, vandaar deze beslissing", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

De crisiscel in Nieuwpoort is bijeengekomen en alle disciplines volgen de situatie op de voet. Er werd een perimeter van 150 meter rond de torenkraan ingesteld. Alle gebouwen in deze zone worden momenteel geëvacueerd. De politie voorziet ook een wegomlegging.

De evacuatie is nog volop aan de gang. "Om hoeveel mensen het gaat is nog onduidelijk", aldus Vanden Broucke. "De mensen kunnen terecht in een omliggend hotel waar ze opgevangen worden. Mocht het nodig zijn kunnen ze daar ook overnachten, maar we verwachten dat rond 21 uur de wind zal afnemen en dat de mensen dan terug naar huis kunnen."

Wie vragen heeft kan terecht op het noodnummer 058/22.44.21. Er kan ook gemaild worden naar nood@nieuwpoort.be.

bron: Belga