Euromillions Basket League - Antwerp Giants geven Willebroek basketballes

Op de achtste speeldag van de Euromillions Basket League hebben de Antwerp Giants Willebroek verslagen met 106-60. Nadat ze vorige week in Luik hun eerste nederlaag van het seizoen leden, knopen de Antwerpenaars zo weer met de zege aan. Antwerp staat nu vierde, op vijf punten van leider Oostende. Antwerp toonde zich zondag tegen Willebroek een paar maatjes te sterk. Maar liefst zeven Giants kwamen met dubbele cijfers in de statistieken te staan. Dennis Donkor, die mocht invallen, kroonde zich tot topschutter van de wedstrijd met 19 punten. Voor de rust probeerde Willebroek de puntenkloof nog te dichten, maar vanaf het derde kwart werden de Kangoeroes volledig weggespeeld.

Zondag werd ook het duel tussen Brussels en Luik beslecht. De Luikenaars wonnen in de hoofdstad met 82-90. De 24 punten die voormalig Antwerp Giant Mike Smith maakte, konden Brussels niet aan winst helpen. Topscorer van de wedstrijd was Terry Deroover van Luik. Brussels kon dit seizoen nog maar één keer winnen en staat voorlaatste in de stand met 8 punten. Dat zijn er evenveel als rode lantaarn Leuven.

In de wedstrijd tussen Limburg United en Spirou Charleroi waren het de Henegouwers die de overwinning achter hun naam mochten schrijven. Charleroi won vrijdag met 91-95 van de Limburgers. Spirou stond aan de rust nog achter, maar wist die achterstand in de tweede helft nog om te buigen. Charleroi kan zo met vier overwinningen en drie nederlagen voor het eerst dit seizoen een positieve balans neerzetten. In de stand heeft Charleroi (5e) nu 11 punten, dat zijn er evenveel als Antwerp (4e) en Luik (6e).

De Leuven Bears gingen zaterdag in Bergen op zoek naar hun eerste overwinning dit seizoen. De Leuvenaars vonden er echter hun achtste nederlaag van het seizoen: 90-75 (46-29 tijdens de rust).

Leider Oostende won vrijdag al met 88-90 op het veld van Aalst.

Op vrijdag 17 november start de negende speeldag met de wedstrijd tussen Limburg United en Luik.