Belgen in het buitenland – Paul Put neemt ontslag bij USM Alger

Belgen in het buitenland - Paul Put neemt ontslag bij USM Alger

Paul Put is opgestapt als trainer van het Algerijnse USM Alger. Dat maakte de Belg bekend op een persconferentie, nadat zijn club zaterdag thuis met 1-2 verloor van Constantine. “Als jullie vinden dat het mijn fout is dat we niet meer kunnen scoren, neem ik mijn verantwoordelijkheid”, klonk het.
Put hield de eer aan zichzelf na de teleurstellende resultaten van Alger. De club uit de hoofdstad kon op elf speeldagen slechts tweemaal winnen. De voormalige trainer van Lierse werd in oktober 2016 oefenmeester van Alger, met als doel de club uit zijn impasse te krijgen. Nu blijkt dat Put niet hij het tij niet kan keren, stapt hij op.
Paul Put kreeg een tweede kans op het Afrikaanse continent nadat hij in België persona non grata werd ten gevolge van zijn rol in het omkoopschandaal rond de “gokchinees” Zheyun Ye. De 61-jarige Antwerpenaar werd in 2014 veroordeeld tot twee jaar met uitstel en een boete van 11.000 euro. In beroep kreeg hij een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.
Paul Put trainde van 2008 tot 2011 het nationale elftal van Gambia. In 2013 haalde hij als bondscoach van Burkina Faso de finales van de Afrika Cup. Nadien coachte hij het nationale elftal van Jordanië.

.

bron: Belga