Republikeinse senaatskandidaat verdacht van aanranding 14-jarig meisje

Republikeinse senaatskandidaat verdacht van aanranding 14-jarig meisje
Republikeinse senaatskandidaat verdacht van aanranding 14-jarig meisje

Roy Moore, de Republikeinse kandidaat voor de senaatsverkiezingen in Alabama, wordt ervan verdacht een 14-jarig meisje te hebben aangerand. Dat melden lokale media. Als gevolg van de berichten over het misbruik, verliest de 70-jarige Moore steeds meer steun binnen zijn partij. President Donald Trump en andere vooraanstaande Republikeinen roepen hem op om zich terug te trekken als de aantijgingen correct zijn. De oerconservatieve kandidaat Roy Moore zou volgens een artikel in Washington Post in 1979 een 14-jarig meisje hebben aangerand. Moore was toen 32 jaar oud. Ook drie andere vrouwen zeggen dat Moore hen in die periode heeft lastiggevallen.

De ultrareligieuze Moore heeft de aantijgingen in een eerste reactie al omschreven als “fake news en opzettelijke belastering”. Daarnaast zegt hij ook dat het artikel in Washinghton Post louter “een wanhopige politieke aanval” is.Toch lijken steeds meer Republikeinen hun vertrouwen in Moore te verliezen. Onder meer vanuit het Witte Huis klinken vrijdag kritische geluiden. Trump gelooft “dat Moore de juiste beslissing zal nemen wanneer deze aantijgingen waar blijken, en een stap opzij zal zetten”, zo klinkt het bij woordvoerster Sarah Sanders.

Ook belangrijke Republikeinse senatoren als John McCain en Mitch McConnell vragen Moore om zich terug te trekken uit de verkiezingen van 12 december.

Moore had in september nog de voorverkiezingen gewonnen, waardoor hij nu de Republikeinse kandidaat is voor de vrijgekomen senaatszetel voor de staat Alabama. Het gaat om het vroegere zitje van Jeff Sessions, die door Trump tot minister van Justitie werd benoemd.

Bron: Belga