Kwal. WK 2018 – Zweden zet Italië onder druk in play-off

Kwal. WK 2018 - Zweden zet Italië onder druk in play-off

Zweden heeft Italië in de eerste van twee wedstrijden in de play-off voor de wereldtitelstrijd in Rusland aardig onder druk gezet. De formatie van bondscoach Jan Andersson, die eerder Nederland van de tweede plaats in de groepsfase hield, won vrijdag in Stockholm met 1-0. Jakob Johansson maakte het doelpunt. De Italianen, die in 1958 voor het laatst op het WK ontbraken, krijgen maandag in het San Siro van Milaan de kans zich te herstellen. Mochten de Zweden het redden, dan kwalificeren ze zich voor de eerste keer sinds 2006 voor de mondiale eindronde.
De openingstreffer viel na ruim een uur. Johansson, enkele minuten eerder ingevallen, knalde met een van richting veranderd schot raak nadat Ola Toivonen de bal had terug gekopt. Het gebeurde net in een fase dat het duel door de vele onvriendelijkheden uit de hand dreigde te lopen, al voelde de Turkse scheidsrechter Cüneyt Cakir zich niet geroepen kaarten te laten zien.
Italië had het in het eerste deel al moeilijk gehad in de Friends Arena, waar Zweden met gedurfd spel het initiatief had genomen. Wel was de eerste kans voor Italië. Andrea Belotti kopte al in de zesde minuut net voorlangs, na een mooie voorzet van Matteo Darmian. De beste mogelijkheid voor Zweden was in het eerste deel voor Toivonen, die net voorlangs schoot.
Na de Zweedse treffer trokken de Italianen het spel meer naar zich toe. Met een fraai schot liet Darmian weliswaar doelman Robin Olsen kansloos, maar trof de paal.

.

bron: Belga