Brazilië, met scorende Neymar, wint in Rijsel van Japan

Brazilië heeft in Rijsel een oefeninterland tegen Japan met 3-1 gewonnen. Neymar opende na 9 minuten de score in het stade Pierre-Mauroy vanop de stip. De strafschop werd toegekend nadat de Franse ref Benoit Bastien videobeelden had geraadpleegd. Real Madrid-verdediger Marcelo (18.) en Gabriel Jesus (36.), smaakmaker bij Manchester City, dikten de voorsprong van de Goddelijke Kanaries voor de rust verder aan. Makino (62e) redde na de pauze de eer voor Japan, waar Yaya Kubo (AA Gent) de eerste helft speelde en Ryoya Morioka (Waasland-Beveren) twintig minuten voor tijd inviel. Eiji Kawashima, ex-Lierse en Standard, stond in doel.

Japan, net als Brazilië geplaatst voor het WK, is volgende dinsdag tegenstander van België in het Jan Breydelstadion in Brugge.