Kwal. WK 2018 – Kroatië met één been in Rusland, Zwitserland verslaat Noord-Ierland

Kwal. WK 2018 - Kroatië met één been in Rusland

Kroatië en Zwitserland hebben donderdagavond hun heenwedstrijd van de Europese barrages voor het WK voetbal van 2018 in Rusland gewonnen. De Kroaten versloegen Griekenland in Zagreb met 4-1. De Zwitsers gingen in Noord-Ierland winnen met 0-1. Luka Modric (13.) opende vanaf de penaltystip de score, Nikola Kalinic (19.) verdubbelde de voorsprong. Via Sokratis Papastathopoulos (30.) stonden de Grieken ook op het scorebord, maar nadien nam de thuisploeg het commando opnieuw over. Ivan Perisic (33.) en Andrej Kramaric (49.) troffen raak. De Griekse doelman Orestis Karnezis zorgde er met enkele goede reddingen voor dat de return in Athene op zondag niet helemaal overbodig is.
De Noord-Ieren bleken ook voor het uitbundige publiek in Belfast een maatje te klein voor Zwitserland. De thuisploeg trapte geen enkele keer op doel. Een dominant Zwitserland had wel een penalty nodig om te scoren. Ricardo Rodriguez (58.) bracht de 0-1 eindstand op het scorebord en bezorgde de bezoekers zo een gunstige uitgangspositie om zondag in Bazel het WK-ticket veilig te stellen.
Vrijdag geven Zweden en Italië elkaar in de heenronde van de play-offs partij, Denemarken-Ierland staat zaterdag op het programma.

.

bron: Belga