Brusselse studenten en ministers wijdden nachtbus feestelijk in tijdens eerste rit

De nieuwe nachtbus tussen Elsene en De Brouckère die speciaal voor de studenten van de Vrije Universiteit Brussel en Université Libre de Bruxelles op de Pleinlaan wordt ingelegd, is donderdagavond feestelijk ingewijd. De Brusselse ministers Pascal Smet (s.pa) en Guy Vanhengel (Open Vld), MIVB-directeur Brieuc de Meeüs en de Brusselse studenten legden samen de eerste rit af. Voor de gelegenheid was er dankzij een DJ zelfs muziek op de nachtbus van lijn 71. Op donderdagnacht verbindt die nu het stadscentrum en andere populaire uitgaansbuurten zoals Flagey met de campussen van de VUB en ULB. Voordien gebeurde dit enkel op vrijdag- en zaterdagnacht, terwijl donderdagnacht een traditionele uitgaansavond is voor studenten.
“De nachtbus zal de studenten meer vrijheid geven om Brussel te ontdekken”, vertelt Dominiek Stroo namens de Studentenraad VUB. “Hierdoor zal de band tussen Brussel en de studenten versterkt worden. We zijn dan ook verheugd dat deze nachtbus gerealiseerd wordt.”
Studentenverenigingen van de VUB en ULB hadden minister Smet begin dit jaar geïnterpelleerd over het feit ze vanuit het centrum maar moeilijk konden terugkeren naar hun campus in Elsene. “Ik ben dan ook blij dat we aan hun vraag kunnen tegemoetkomen”, aldus minister van Mobiliteit Pascal Smet.
Na de eerste busrit zetten de studenten het feestje verder met een kroegentocht in het stadscentrum. Nog tot 03.00 uur kunnen ze de nachtbus terug nemen richting campus.

bron: Belga