Rustig en wisselvallig herfstweer, na weekend frisser

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag is het overal zwaarbewolkt met soms nog lichte regen. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. Vanavond kan er nog wat lichte regen vallen, maar in de nacht wordt het overal vrijwel droog. De minima liggen tussen 2 en 5 graden, aldus het KMI. Donderdag is het meestal zwaarbewolkt, maar vrijwel droog. De maxima liggen tussen 5 of 6 graden op de Ardense hoogten en 12 graden aan zee. Donderdagnacht blijft het bewolkt en kan er plaatselijk lichte regen vallen. De minima liggen tussen 3 of 4 graden in de Ardennen en 10 graden aan zee.

Vrijdag begint met een grijze hemel en wat lichte regen of motregen op verscheidene plaatsen. In de Ardennen kan er mogelijk wat meer neerslag vallen. In de namiddag wordt het tijdelijk droog. Vanuit het noorden drijven enkele opklaringen binnen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 11 en 13 graden elders.

Zaterdag is het eerst betrokken en regenachtig. Tijdelijk wordt er nog zachte lucht naar ons gestuurd, zodat we maxima tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden elders mogen verwachten. In de loop van de dag wordt het vanuit het noordwesten frisser en wisselvallig. Opklaringen wisselen af met bewolkte perioden met soms buien.

Zondag en maandag blijft het wisselvallig met soms buien. De buien kunnen op de Ardense hoogten een winters karakter aannemen. Plaatselijk is ook een donderslag mogelijk. Het wordt merkbaar frisser, met maxima tussen 2 en 3 graden.

bron: Belga