Rode Duivels – Simon Mignolet: “Ik zal mijn kans krijgen”

Rode Duivels - Simon Mignolet: "Ik zal mijn kans krijgen"

Simon Mignolet moet zich al enkele jaren tevreden stellen met de stek van tweede doelman bij de Rode Duivels. Tijdens de oefeninterlands tegen Mexico (vrijdag) en Japan (volgende week dinsdag) zal hij nog een speeltijd krijgen. “Dat heeft de trainer me gezegd”, liet Mignolet optekenen. “Al weet ik nog niet in welke wedstrijd.” “Thibaut (Courtois) is al jaren de nummer één van de Duivels en iedereen kent zijn kwaliteiten”, opende Mignolet. “Courtois heeft zich al vaak beslissend getoond. Zelf bereid ik me altijd op dezelfde manier voor op een match. Of ik nu speel of niet, ik ben altijd geconcentreerd en klaar om te starten.”

Ook in Liverpool is de Truienaar niet (altijd) zeker van zijn plaats. In de competitie miste Big Si nog maar één wedstrijd, maar in de Champions League kiest coach Jürgen Klopp steeds voor zijn landgenoot Loris Karius. “Het is duidelijk dat ik dat niet zo leuk vind. Vorig jaar slaagden we er net niet in ons te plaatsen voor de tweede ronde. Na de play-offwedstrijden tegen Hoffenheim gespeeld te hebben, dacht ik te mogen blijven staan. Het is jammer, maar ik respecteer de keuze van de trainer.”

Mignolet wilde ten slotte nog iets kwijt over het heengaan van oud-Rode Duivel Josip Weber. “Het WK van 1994 en Josip Weber zijn één van mijn eerste herinneringen aan het voetbal. Ik was als jonge jongen een hevige supporter van de Duivels.”

bron: Belga