Goffin treft Nadal, Thiem en Dimitrov in eerste ronde ATP Finals

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 8) kent zijn tegenstanders in de eerste ronde van de ATP World Tour Finals (hardcourt/8.000.000 dollar) van 12 tot 19 november in de O2 Arena in Londen. De Luikenaar treft de Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, zijn Oostenrijks maatje Dominic Thiem (ATP 4) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6). De 26-jarige Goffin, die zich voor het eerst kon plaatsen voor de Masters, werd ingedeeld in de Groep Sampras. In de andere poule, Groep Becker, nemen de Zwitser Roger Federer (ATP 2), de Duitser Alexander Zverev (ATP 3), de Kroaat Marin Cilic (ATP 5) en de Amerikaan Jack Sock (ATP 9) het tegen elkaar op. De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales.

Vorig jaar stak de Schot Andy Murray (ATP 16) de zege op zak in de ATP Finals. Murray klopte toen in de finale de Serviër Novak Djokovic (ATP 12). Beide finalisten ontbreken dit jaar door blessureleed.

David Goffin was vorig jaar reserve. Hij speelde, door de blessure van de Fransman Gaël Monfils, uiteindelijk de laatste groepswedstrijd. Die verloor hij in twee korte sets van Djokovic.

Bron: Belga