FIBA Europe Cup - Antwerp Giants winnen van Bosna, Charleroi kopje onder tegen Minsk

Op de vierde speeldag van de groepsfases in de FIBA Europe Cup hebben de Antwerp Giants woensdag met 84-77 gewonnen van het Bosnische Bosna. Spirou Charleroi ging kopje onder tegen Tsmoki Minsk uit Wit-Rusland: 78-82. Antwerp deelt nu de leidersplaats in groep A met Le Portel. Charleroi blijft eerste in groep F, maar voelt de adem van eerste achtervolger Alba Fehervar in de nek. Antwerp begon sterk aan de wedstrijd en stond aan het einde van het eerste kwart voor met 22-13. In het tweede kwart kwam Bosna meer in de wedstrijd. De club uit Bosnië-Herzegovina wist voor de rust de kloof tot 41-35 te dichten. Aan het einde van het derde kwart kon Bosna nog dichterbij komen tot 57-52. Even leek het of Antwerp de winst alsnog uit handen gingen geven. De Antwerpenaren ontbonden echter hun duivels in het laatste kwart en wonnen de wedstrijd met 84-77. Jack Clark scoorde 23 punten voor de Giants en kroonde zich zo topscorer van de wedstrijd. Antwerp komt met 7 punten naast leider Le Portel te staan.

Spirou Charleroi kwam aan het begin van de wedstrijd op voorsprong. Zo stond het 22-16 aan het einde van het eerste kwart. Die voorsprong bleek echter van korte duur. Nog voor de pauze kwamen de jongens van Brian Lynch met 35-42 achter te staan. Charleroi probeerde de kloof in de tweede helft nog te dichten, maar moest uiteindelijk nipt de duimen leggen voor de Wit-Russen. Minsk won de wedstrijd met 78-82. Jack Gibbs van Spirou was de topscorer van de wedstrijd met 20 punten. Charleroi, met 7 punten nog steeds aan de leiding in groep F, ziet de voorsprong die het had op Ferhervar krimpen tot 1 punt.