Bende van Nijvel: Koppel boos omdat De Morgen hun namen en telefoonnummers herkenbaar afdrukt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het adresboekje dat De Morgen-reporter Douglas De Coninck in de caravan van de Reus van de Bende in de Ardennen had gevonden, blijkt niet van de 'Reus' maar van de vorige eigenaars van de caravan. De kinderen van die eigenaars zijn boos dat de krant het adresboekje publiceerde met leesbare namen, adressen en telefoonnummers. "Ik las met ongeloof in de krant De Morgen dat mijn naam en deze van mijn schoonfamilie zomaar aan de Bende van Nijvel gelinkt worden en dat tot overmaat van ramp onze persoonsgegevens in krant zichtbaar gepubliceerd zijn! Het gaat hier niet om het adresboekje van 'De reus' maar deze van mijn schoonfamilie, de vorige eigenaars van de Caravan." Dat laat een koppel, waarvan de gegevens leesbaar in de krant zijn afgedrukt, maandag weten in een e-mail aan de redactie van Belga.

Het koppel heeft de krant gevraagd om te stoppen met publicatie van het artikel en heeft ook contact opgenomen met de Privacycommissie om een klacht in te dienen.

"Ik heb ter goeder trouw gehandeld", zegt Douglas De Coninck, die de reportage maakte. "Ik heb melding gemaakt van het boekje in mijn reportage, maar het blijkt nu niet van de zogeheten Reus te zijn geweest, maar van de vorige eigenaars van de caravan. Blijkbaar is er ook iets fout gelopen in onze drukkerij zondagavond, want het was wel degelijk, zoals het onderschrift aangeeft de bedoeling om de namen en nummers te blurren, maar dat is niet gebeurd. Ik heb de mensen die boos zijn over de publicatie van hun naam en telefoonnummer ook intussen zelf aan de lijn gehad en heb me bij hen geëxcuseerd. Aan de speurders die me vanmiddag ondervraagd hebben, heb ik het adresboekje afgegeven en hen gezegd wat de jongste stand van zaken is."

bron: Belga