Turkish Open golf – Nicolas Colsaerts grijpt net naast zege in Antalya

Turkish Open golf - Nicolas Colsaerts grijpt net naast zege in Antalya

Met een laatste ronde van 66 slagen (-5) is golfer Nicolas Colsaerts vandaag op een gedeelde tweede plaats geëindigd tijdens het Turkish Open (EPGA/7 miljoen dollar) in Antalya. Thomas Pieters eindigde na een ultieme ronde van 70 slagen op een elfde plaats. Colsaerts, die na een zwakke derde ronde van 73 slagen van de eerste naar een gedeelde derde plaats was gezakt, startte met een birdie en een bogey op zijn twee eerste holes. De 34-jarige Brusselaar putte op de vierde hole een birdie weg waarna hij op de volgende zes holes par noteerde. Op de elfde hole viel er nog een birdie waarna hij zich terug aan de leiding golfde met birdies op de holes vijftien, zestien en zeventien.

Met nog één hole voor de boeg deelde hij de koppositie met de Engelsman Justin Rose. De olympische kampioen, die vorige week het HSBC Champions won, putte een birdie weg, Colsaerts moest genoegen nemen met par. Hij werd met 267 slagen (-17) gedeeld tweede met de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli.

Thomas Pieters, die na dag drie op een gedeelde zesde plaats stond, had voor zijn laatste ronde 70 slagen nodig. De 25-jarige Antwerpenaar putte drie birdies weg waartegen hij twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Pieters telde uiteindelijk zes slagen meer dan Rose, de nummer zes op de wereldranglijst. Voor de 37-jarige Rose is het zijn 20e professionele overwinning.

bron: Belga