Mertens laat met Napoli punten liggen bij Chievo, Nainggolan en AS Roma pakken volle buit

Mertens laat met Napoli punten liggen bij Chievo

Napoli heeft vandaag op de twaalfde speeldag van de Italiaanse Serie A dure punten verloren. Het kwam op het veld van Chievo niet verder dan 0-0. Dries Mertens speelde de hele partij in de Napoli-aanval, maar kon de opening niet forceren. Aan de overzijde viel Samuel Bastien een kwartier voor tijd in.

Fiorentina en AS Roma trakteerden de fans op zes goals (2-4). Gerson (5. en 30.) bracht Roma op voorsprong, maar de thuisploeg kwam via Veretout (9.) en Simeone (39.) telkens snel op gelijke hoogte. Manolas (50.) en Perotti (87.), op aangeven van Radja Nainggolan, zorgden toch voor de Romeinse zege. De Rode Duivel maakte de negentig minuten vol.

Het duel tussen Lazio Roma en Udinese kon niet afgewerkt worden door de hevige regenval in de Italiaanse hoofdstad. Jordan Lukaku zou bij de thuisploeg op de bank beginnen. Een nieuwe datum voor de partij ligt nog niet vast.

Napoli (32 punten) blijft ondanks het puntenverlies leider, met een punt meer dan Juventus dat thuis erg veel moeite had met de puntenloze hekkensluiter Benevento (2-1). AS Roma (27 punten) staat op de vijfde plaats.

bron: Belga