Jupiler Pro League - Geen doelpunten in Anderlecht-Club Brugge

Anderlecht en Club Brugge hebben zondag niet gescoord in de topper van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League. Ref Laforge keurde in de eerste helft onterecht een paars-wit doelpunt af. Bij blauw-zwart zorgde de voorhoede Diaby-Vossen (in de plaats van Dennis-Wesley) in de elfde minuut voor gevaar. Vossen zette voor op de Malinees, Sels bracht redding. Meteen daarna kopte een vrijstaande Poulain nipt over de lat. Aan de overzijde deed Harbaoui, die de voorkeur kreeg op Teodorczyk, de netten trillen na een afgeweken schot van Kums. Ref Laforge keurde het doelpunt van de Tunesiër onterecht af voor buitenspel. De spelers lieten zich nog opmerken met enkele stevige duels, beide teams gingen rusten bij een brilscore.

Negen minuten ver in de tweede helft vond Hanni Gerkens in de zestienmeter. Die had alle tijd van de wereld, maar trapte onbesuisd over. Voorbij het uur vierden de supporters van de landskampioen opnieuw, maar Harbaoui werd - deze keer terecht - afgevlagd voor buitenspel. Grote kansen bleven schaars. Een zwabberbal van Trebel kon Hubert niet verschalken en de ingevallen Onyekuru besliste van dichtbij op de doelman van Club Brugge. Een uittrap van Sels werd in het slot verkeerd beoordeeld door Limbombe, waarna Gerkens het leer over Hubert wipte. Maar Cools redde vlak voor de lijn de meubelen. Anderlecht drong nog aan, opnieuw Gerkens knikte net naast. Beide teams moesten tevreden zijn met een gelijkspel. Club Brugge wacht al sinds 1998 op een zege in het Astridpark.

In de stand leidt Club Brugge met 34 punten. Het heeft zes punten voorsprong op Charleroi, dat eerder op dag met 1-3 won bij Antwerp. Anderlecht is derde met 25 punten. Om 20u sluiten KV Oostende en Zulte Waregem de speeldag af met een duel aan de kust.