Zes aanvallers van gekraakte woning Gent voor onderzoeksrechter

Om iets voor middernacht vrijdagavond vond een gewelddadige raid plaats op een gekraakte leegstaande woning aan het Stapelplein in Gent. Zes aanvallers konden worden gevat en worden zaterdagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Een groep van ongeveer 25 personen, gemaskerd met sjaals en bivakmutsen vielen vrijdagavond de gekraakte woning aan. De bende bleek gewapend met stokken en geïmproviseerde slagwapens alsook met Bengaals vuur. De groep verschafte zich op gewelddadige wijze toegang tot de woning en bracht er vernielingen aan.
De politie kon tijdig ingrijpen maar bij de raid raakte één politieman lichtgewond aan de hand ten gevolge van stokslagen. Zes personen konden worden opgepakt. Zij worden zaterdagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter die moet beslissen over hun verdere aanhouding.
Volgens Caroline Jonckers van het Oost-Vlaamse parket zijn er sterke aanwijzingen dat zij eerst de voetbalwedstrijd KAA Gent-Standard Luik bijwoonden, maar dit wordt volgens haar nog verder onderzocht.

bron: Belga