Jupiler Pro League – Racing Genk-Lokeren eindigt op brilscore

Jupiler Pro League - Racing Genk-Lokeren eindigt op brilscore

Racing Genk en Lokeren hebben zaterdag 0-0 gelijkgespeeld op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League. In de Luminus Arena serveerden beide teams een flauwe eerste helft, met aan beide zijden een grote kans. Lokeren-middenvelder Kehli dwong Vukovic tot een knappe redding, aan de overkant onderscheidde Verhulst zich op een kopbal van Genk-aanvaller Ingvartsen.
Een kwartier na de pauze kopte De Sutter op vrije trap binnen het kader, Vukovic zweefde het leer uit zijn kooi. De ingevallen Karelis wrong vervolgens enkele kansen de nek om. Eerst wist Verhulst wel raad met zijn kopbal, daarna trapte de Griek onbesuisd over. Tien minuten voor affluiten besloot de Genk-spits opnieuw op de Lokeren-goalie. Genk had het meeste balbezit, maar deed er te weinig mee. In het slot duwde Verhulst een voorzet van de ingevallen Benson weg, in de herneming trapte Ingvartsen op de doelman. Een Lokerse tegenaanval belandde uiteindelijk nog bij Skulason, maar Vukovic redde. Lokeren-coach Peter Maes ontfutselde zijn ex-club zo twee punten.
Het team van Albert Stuivenberg is nu in de stand negende met 19 punten. Lokeren telt 16 punten en is terug te vinden op de twaalfde stek.
Om 20u speelt KV Mechelen gastheer voor KV Kortrijk en treedt Eupen op Stayen aan tegen STVV. Een halfuur later gaat het duel tussen Waasland-Beveren en Excel Moeskroen van start.

bron: Belga