Romelu Lukaku pareert kritiek: “Ik word nog elke dag beter”

Romelu Lukaku pareert kritiek: "Ik word nog elke dag beter"

Na een voortvarende start in het shirt van Manchester United scoorde Romelu Lukaku nu al een maand niet meer voor de Red Devils. Vooral bij de supporters moet de Rode Duivel het daarom ontgelden. “Veel mensen beoordelen me als een afgewerkt product, maar dat ben ik niet”, pareerde Lukaku die kritiek in een interview met Sky Sports. Na een kanonstart, met elf doelpunten in tien wedstrijden, sputtert de motor van Lukaku. Hoewel de spits van 85 miljoen euro nog twee assists gaf, vond hij sinds 30 september niet meer de weg naar de goal. “Veel mensen beoordelen mij alsof ik al een afgewerkt product ben, maar dat ben ik niet. Ik ben nog maar 24 jaar”, reageert Lukaku in een interview met Thierry Henry, zowel assistent-coach bij de Rode Duivels als analyst voor Sky.

“Ik verkies een carrière waarin ik jaar na jaar verbeter boven een carrière waarin ik meteen top ben en dan bergaf ga”, aldus ‘Big Rom’. “Ik weet dat ik veel talent heb en veel in mijn mars heb. Ik kan scoren met links, rechts of het hoofd. Maar ik wil ook kansen creëren. Ik wil meer assists geven. Ik wil zeker zijn dat het team op mij kan rekenen wanneer we het moeilijk hebben. Ik wil vooral een winnaar zijn. Ik heb de goede leeftijd en zit bij de juiste club om mezelf naar een hoger niveau te tillen.”

Zondag gaat Manchester United op bezoek bij landskampioen Chelsea. ManU moet op Stamford Bridge puntenverlies vermijden om de achterstand van vijf punten op leider en stadsrivaal Manchester City niet groter te laten worden.

Bondscoach Roberto Martinez nam Lukaku op in zijn selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Mexico (vrijdag 10 november om 20u45 in Brussel) en Japan (dinsdag 14 november om 20u45 in Brugge).

bron: Belga