Belgische rugzaktoerist aan hitte bezweken op boerderij in Australië

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Australische staat Queensland is een 27-jarige Belg overleden, nadat hij dinsdag ingestort was op een boerderij waar hij watermeloenen aan het plukken was, zo hebben Australische media gemeld. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken in Brussel bevestigde dat de jongeman woensdag in Townsville overleden was. "De familie is op de hoogte gebracht. De Belgische consul in Brisbane houdt zich met de kwestie bezig, in coördinatie met de ambassade in Canberra", zei Matthieu Branders, woordvoerder van Buitenlandse Zaken, aan Belga. Hij preciseerde desgevraagd dat het om een Vlaming ging.

De Australische krant Townsville Bulletin meldde dat de rugzaktoerist dinsdag ineenzakte toen hij watermeloenen aan het plukken was op een boerderij bij Ayr. Hij werd naar het ziekenhuis van het stadje gebracht, voordat hij naar het ziekenhuis in Townsville werd overgebracht, waar hij woensdag overleed.

De jongeman was naar verluidt bij een temperatuur van 30,5 graden Celsius aan het werken toen hij bezweek. "Er moet een autopsie worden gedaan, maar vermoed wordt dat het een hitteberoerte was", zo wordt een hoge politiefunctionaris door de lokale krant geciteerd.

bron: Belga