Brussels vist Lionel Bosco op na blessure van sterkhouder Domien Loubry

Brussels vist Lionel Bosco op na blessure van sterkhouder Domien Loubry

Basketbalclub Basic-Fit Brussels heeft ouderdomsdeken Lionel Bosco, die zonder club zat, voor twee maanden onder contract gelegd. In de overeenkomst is ook een optie voor de rest van het seizoen opgenomen, zo bevestigde Brussels donderdag. De 36-jarige Bosco wordt gehaald als vervanger van sterkhouder Domien Loubry, die met een hamstringblessure zo’n drie weken aan de kant staat. De voormalige Belgische international was een vrije speler, nadat Bergen-Henegouwen hem geen contract meer had aangeboden. In afwachting van een andere kans onderhield Bosco zijn conditie bij Hoei in de lagere reeksen. Dinsdag trainde hij voor het eerst mee, woensdagavond keek hij vanuit de tribunes toe hoe Brussels zijn eerste Europese zege van het seizoen boekte tegen de Bulgaarse landskampioen Balkan (81-78). In december zullen de Brusselaars de prestaties van Bosco evalueren, bij een positieve beoordeling blijft hij wellicht tot het einde van het seizoen.

Omdat ook nieuwe aanwinsten Osvaldas Matulionis en Dejan Kravic niet het gewenste niveau halen en Alex Lichodzijewski rondloopt met een duimblessure, wil Brussels eerstdaags ook de komst van Mike Smith afronden. De Amerikaanse guard speelde eerder al voor Antwerp, Bergen en Luik.

In de Belgische competitie miste Brussels zijn start volledig. De vicekampioen is met één overwinning uit vijf duels voorlaatste in de stand.

bron: Belga