Honderdtal jongeren brengen trein tussen Ottignies en Brussel tot stilstand

Honderdtal jongeren brengen trein tussen Ottignies en Brussel tot stilstand

Een honderdtal jongeren hebben gisterenavond voor heel wat amok gezorgd op een trein tussen Ottignies en Brussel door onder andere aan de noodrem van het voertuig te trekken. Dat bericht RTL en wordt door de federale politie bevestigd aan Belga. De trein werd uiteindelijk geëvacueerd in Bosvoorde. Er werden zes jongeren geïdentificeerd, maar niemand werd aangehouden. Rond 21.30 uur kwamen bij de politie de eerste berichten binnen over een honderdtal jongeren die personen lastig vielen op het perron en in de trein. De situatie liep volledig uit de hand toen een van de jongeren rond 22 uur aan de noodrem van de trein trok. Die kwam iets voor het station van Bosvoorde tot stilstand.

“De trein is met veel moeite nog tot in het station van Bosvoorde geraakt, waar dan een evacuatie heeft plaatsgevonden. De mensen zijn op bussen van de MIVB gezet”, zegt de woordvoerder van de federale politie, Peter De Waele. “Na de evacuatie werden zes personen geïdentificeerd, waarvan men vermoedt dat een van hen de dader is die aan de noodrem trok.”

De verdachten werden niet van hun vrijheid beroofd of ter beschikking gesteld van de procureur. Het is ook nog onduidelijk of de jongeren onder invloed waren.

bron: Belga