Voertuig rijdt in op mensen in New York - Doden en vele gewonden nadat voertuig inrijdt op mensen in New York (politie)

door
Belga
Leestijd 2 min.

In het zuidwesten van Manhattan, in New York, zijn verschillende doden gevallen nadat een voertuig op fietsers en voetgangers is ingereden. Dat heeft de politie van New York (NYPD) dinsdag bevestigd via Twitter. De vermoedelijke dader werd neergeschoten door de politie en is ingerekend. Het voertuig - naar alle waarschijnlijkheid een witte pick-uptruck - reed even ten noorden van Chambers Street een weg in waar normaal enkel voetgangers en fietsers mogen komen. De bestuurder reed daarop heel wat mensen aan. De politie zegt dat er verschillende doden zijn gevallen, maar vermeldt voorlopig geen aantal. Er vielen ook "vele" (numerous, nvdr) gewonden.

Het voertuig reed later een ander voertuig aan. De bestuurder verliet daarop de wagen en zwaaide met nepwapens, aldus nog NYPD. Daarna werd hij neergeschoten door de politie. De verdachte is opgepakt.

Eerdere berichten van Amerikaanse media spraken over een schietpartij, maar dat lijkt dus niet te kloppen. Ook de dodentol loopt voorlopig uiteen naargelang de bron. CNN spreekt van zes dodelijke slachtoffers, net als de New York Post. Televisiezender New York 1 heeft het over vier doden. Persagentschap AP vermeldt zes doden en negen gewonden.

Op beelden van CNN zijn naast de zwaar toegetakelde pick-uptruck in elk geval ook verschillende vernielde fietsen te zien.

Op Twitter benadrukt de NYPD meermaals dat het onderzoek volop aan de gang is en dat meer informatie zal volgen.

Het dodelijke incident komt slechts enkele weken na de schietpartij in Las Vegas, waarbij 58 doden en meer dan vijfhonderd gewonden vielen. Dader Stephen Paddock vuurde toen minutenlang vanuit een hotelkamer in een massa festivalgangers.

bron: Belga