Manifestatie ouderenzorg: “Wij willen verzorgen zonder zorgen te hebben”

Manifestatie ouderenzorg: "Wij willen verzorgen zonder zorgen te hebben"

“Wij willen verzorgen zonder zorgen te hebben.” Dat is een van de uitgangspunten van de middenveldorganisaties uit de ouderenzorg die vandaag manifesteren voor meer personeel en werkbaar werk. De reportage van het Eén-programma Pano over de pijnpunten binnen de commerciële woonzorgcentra heeft de vinger op de wonde gelegd. Vakbonden en andere middenveldorganisaties kaarten de problemen van een te hoge werkdruk en te weinig personeel al langer aan, en willen er met de manifestatie voor zorgen dat de storm die de reportage opwekte, niet gaat liggen.

“We eisen sneller meer middelen. Er is meer nodig om de verhoogde zorgzwaarte te kunnen bolwerken”, klinkt het unaniem bij de vakbonden ABVV, LBC-NVK, ACLVB en ACV Openbare Diensten. Ook eisen de vakbonden een hogere personeelsnorm en een meerjarenplan dat garanties moet geven voor meer personeel.

De manifestanten zijn iets voor 11 uur aan het Noordstation vertrokken en trekken richting Martelarenplein, waar ze een onderhoud hebben met de Vlaamse regering. LBC-NVK verwacht 500 tot 600 aanwezigen.

bron: Belga