Charleroi en Gent trappen vrijdagavond speeldag dertien op gang

Charleroi en Gent trappen vrijdagavond speeldag dertien op gang

Door het midweekvoetbal volgen de wedstrijden in de hoogste klasse elkaar in sneltempo op. Terwijl speeldag 12 nog niet volledig is afgewerkt, staat morgen met Charleroi-Gent al de openingsmatch van de dertiende speeldag op het programma. Charleroi begon met 15 op 15 uitstekend aan de competitie, maar de laatste weken morsen de Karolo’s met de punten. Na draws tegen Eupen (2-2) en Lokeren (1-1) volgde dinsdag een 3-0 nederlaag bij rode lantaarn Oostende. Ondanks de 1 op 9 staat de ploeg van Felice Mazzu nog altijd knap tweede in het klassement.

Tegenstander AA Gent tankte dinsdag vertrouwen dankzij een vlotte 3-0 zege tegen Eupen. De nieuwe coach Yves Vanderhaeghe heeft wel nog veel werk op de plank liggen want als nummer 12 staan de ambitieuze Buffalo’s nog ver onder hun intrinsieke waarde gerangschikt.

Kampioen Anderlecht boekte woensdag tegen Zulte Waregem (2-0) een eerste thuiszege onder Hein Vanhaezebrouck. Paarswit, opgeklommen naar plaats drie, gaat morgen in de vooravond (18u) op bezoek bij Eupen.

Kort na het laatste fluitsignaal aan de Kehrweg, worden elders drie partijen op gang gefloten. Zulte Waregem ontvangt om 20u KV Mechelen, dat ook na het ontslag van Yannick Ferrera niet kon winnen (0-2 tegen Lokeren) en voorlopig laatste staat. Lokeren speelt op hetzelfde moment gastheer voor Oostende. KV Kortrijk, met Yannis Anastasiou vooralsnog op de bank, neemt het vanaf 20u30 voor eigen publiek op tegen Racing Genk. De Limburgers hebben na zeges tegen Anderlecht (0-1) en Club Brugge (2-0) hun tweede adem gevonden.

Club Brugge leed tegen Genk zijn tweede puntenverlies van het seizoen maar staat met 30 op 36 nog steeds stevig op kop. De jongens van Ivan Leko nemen het zondagnamiddag (14u30) in Jan Breydel op tegen STVV. De Truienaars, knap vierde in het klassement, spelen vanavond eerst nog thuis tegen Moeskroen.

Om 18u staat Standard tegenover Waasland-Beveren. Moeskroen en Antwerp sluiten de speeldag af met een duel (20u) op Le Canonnier. Antwerp en Standard speelden gisterenavond gelijk op de Bosuil.

bron: Belga