Bloemkoolcurry met kokosmelk

Bloemkoolcurry

Bloemkool is de ultieme wintergroente en met kokosmelk kan je nooit wat fout doen. Voor wie dit weekend iets nieuws wil proberen in de keuken is dit recept dus de perfecte start.

Ingredienten (4 personen)

  • ½ bloemkool
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 20 cl (een klein brik) kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Stap 1

 Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd die in schijfjes (of in miniroosjes).

Stap 2



Pel en versnipper het knoflook.

Stap 3

Verwarm olijfolie in een wok of pan en braad het knoflook en de bloemkool aan. Bestrooi met kerriepoeder en bak nog even terwijl je goed roert, zodat de bloemkool helemaal bedekt is met de kruiden. Breng op smaak met zout en doe er de kokosmelk bij.

Stap 4

Laat een tiental minuutjes sudderen en roer af en toe. Dien op met basmatirijst en een stukje gegrild vlees (kip, kalf of varken).